• Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Република Србија Високи савет судства

Саопштење Изборне комисије Високог савета судства

19
Јан
2012

Бирачка места на којима су судије-бирачи гласали за изборног члана Високог савета судства из реда судија апелационих судова, затворена су у 15.30 часова.
 
Изборној комисији Високог савета судства до 15.30 часова није пристигла ниједна пријава о нерегуларности у току гласања.
 
Изборна комисија врши пријем записника и изборног материјала од бирачких одбора у року од 10 часова од затварања бирачког места.
 
Након достављања записника и изборног материјала, Изборна комисија у року од 36 часова од затварања бирачких места, утврђује укупан број судија и број судија који су гласали по бирачким местима, број неупотребљених, важећих и неважећих гласачких листића, број гласова који су кандидати добили на појединим бирачким местима, као и број укупно добијених гласова по кандидатима.
 
Изборна комисија Високог савета судства поступа у складу са својим овлашћењима и записник о утврђивању резултата избора доставља Савету.
 
На бирачком месту у Апелационом суду у Београду, од отварања до затварања бирачког места, био је присутан посматрач из Канцеларије Савета Европе у Београду Владан Јоксимовић, саветник за људска права.