• Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Република Србија Високи савет судства

Конференција председника врховних судова Кине и земаља Централне и Источне Европе

04
Мај
2016

У циљу унапређења судске размене и сарадње између Кине и земаља Централне и Источне Европе у оквиру „16+1“ сарадње, Врховни суд Републике Кине је одрганизовао „Конференцију председника врховних судова Кине и земаља Централне и Источне Европе“, која ће се одржати од 03. до 05. маја у Suzhou, провинција Jiangsu, Република Кина.

Делегацију Републике Србије представљају председник Високог савета судства и Врховног касационог суда, судија Драгомир Милојевић и секретар Високог савета судства, Мајда Кршикапа.

Конференција је организована у циљу што бољег разумевања међусобних правосудних система држава учесница, како би се обезбедила јака правна подршка и судске гаранције за заједнички развој и просперитет и како би се радило на заједничком решавању изазова.

На Конференцији је планирано и излагање председника Високог савета судства и Врховног касационог суда, судије Драгомира Милојевића, на тему: „Улога врховних судова у промоцији судског ефикасност и хармонизације судске праксе“.

Поред учешћа на Конференцији, делегација Републике Србије посетиће и правосудне институције у Шангају и Пекингу у периоду од 06. до 08. маја 2016. године.