• Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Република Србија Високи савет судства

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ПОЧЕТКА СПРОВОЂЕЊА ТВИНИНГ ПРОЈЕКТА

13
Нов
2015

Високи савет судства je започео имплементацију „твининг” (twinning) пројекта „Јачање капацитета Високог савета судства и Државног већа тужилаца“. Пројекат је вредан 2.000.000,00 евра и остварује се у оквиру ИПА 2013 фондова у периоду од септембра 2015. до септембра 2017. године.

Конференција за обележавање почетка спровођења  твининг пројекта „Јачање капацитета Високог савета судства и Државног већа тужилаца“ ће се одржати у среду 18. новембра 2015. године, у 13:00 часова у Палати „Србија“.

На конференцији ће се обратити председник Високог савета судства, судија Драгомир Милојевић, министар правде у Влади Републике Србије, г. Никола Селаковић, шеф Делегације Европске Уније у Републици Србији, г. Мајкл Дeвенпорт, амбасадор Краљевине Шпаније у Републици Србији, г. Мигуел Фуертес Суарез, амбасадор Грчке у Републици Србији, г. Константинос Икономидис и Републички јавни тужилац и председник Државног већа тужилаца, гђа Загорка Доловац.

Две земље чланице ЕУ су укључене у овај твининг пројекат са српским институцијама: Шпанија и Грчка. Партнерске институције из земаља чланица ЕУ су Главно тужилаштво Шпаније, Високи савет судства Шпаније и Министарство правде, транспарентности и људских права Грчке.

У фокусу овог двогодишњег пројекта је допринос напретку у области организационе структуре и пословних процедура ВСС-а и ДВТ- а које су значајне за извршавање дужности ових органа, као и јачање њихових капацитета ради бољег извршавања специфичних административних задатака. Пројекат ће такође бити усмерен на јачање капацитета ових органа у пословима вредновања и унапређивања судија, јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца, као и јачање дисциплинске одговорности ових органа, и на активности у вези са Етичким кодексом, као и на унапређивање односа са цивилним друштвом.