• Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Република Србија Високи савет судства

Саопштење Високог савета судства

20
Дец
2017

Високи савет судства, као независан и самосталан орган, који по Уставу и  закону обезбеђује и гарантује независност и самосталност судова и судија, оштро осуђује упућивање претећих порука  судији Прекршајног суда у Сјеници Јамсини Мурселовић, а које су објављене на You  Tube каналу.

Високи савет судства  сматра да се на овај начин не само нарушава углед суда и судија, већ се директно угрoжава физички  и морални интегритет судије и њене породице.

Такође, Високи савет судства оштро осуђује и претње смрћу  судијма у Сјеници и Новом Пазару,  које су објављене на You  Tube каналу од стране истог лица.

Позивају се сви  надлежни државни  органи и институције да предузму  законом предвиђене мере како би се судија и њена породица заштитили од оваквих напада, као и да се предузму мере за заштиту свих судија, јер изнетим претњама се  изазива страх и угожава њихова сигурност.  

Овакво понашање је напад на Републику Србију и њене институције – судство, чиме се директно утиче и позива на кршење Уставом установљеног принципа независности судства.