• Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Република Србија Високи савет судства

Посета делегације Високог судског и тужилачког вијећа Босне и Херцеговине Високом савету судства Републике Србије

21
Нов
2016

 

У петак, 18. новембра 2016. године, завршена је тродневна пoсeтa дeлeгaциje Високог судског и тужилачког вијећа Босне и Херцеговине и Радне групе за идентификацију ризика у правосудним институцијама у Босни и Херцеговини, Високом савету судства Републике Србије и другим правосудним институцијама у Републици Србији.

Госте је дочекао заменик председника Високог савета судства, судија Мирољуб Томић, након чега је одржан састанак са представницима Радне групе за израду модела плана интегритета за правосуђе, на коме су размењена искуства и најбоље праксе ових правосудних институција.

У организацији Високог савета судства, реализовани су заједнички састанци са представницима Агенције за борбу против корупције, Државног већа тужилаца, Првог основног јавног тужилаштва у Београду и Првог основног суда у Београду, који су пружили значајне погледе на то како се идентификују ризици за нарушавање интегритета у правосудним институцијама, као и конструктивна решења за спровођење мера за унапређење интегритета.

Oвa пoсeтa имaла је зa циљ успостављање и одржавање континуираног дијалога између правосудних система двеју земаља у сврху јачања међусобне регионалне сарадње у области доношења планова интегритета, као једне од значајнијих превентивних антикорупцијских мера.