• Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

Република Србија Високи савет судства

Јавни конкурс за избор председника суда (Сл.гл. РС бр. 15/24 од 28.02.2024. год.)

28
Феб
2024

ВИСОКИ САВЕТ СУДСТВА на основу члана 75. Закона о судијама („Службени гласник РС”, бр. 10/23) и члана 10. Правилника о критеријумима и мерилима за оцену стручности, оспособљености и достојности за избор судије на сталној судијској функцији у други или виши суд и о критеријумима за предлагање кандидата за председника суда („Службени гласник РС”, број 94/16 и 48/23), оглашава јавни конкурс за избор председника суда за:                          

                    Назив суда

                           I

1.

 Виши суд у Зајечару

2.

 Виши суд у Ужицу

3.

 Основни суд у Нишу

4.

 Основни суд у Прокупљу

Позивају се заинтересовани кандидати који испуњавају услове прописане чланом 74.  Закона о судијама („Службени гласник РС”, бр. 10/23), да поднесу пријаву на јавни конкурс за избор председника суда.

Пријава садржи назив суда за који кандидат конкурише, јединствени матични број грађана (ЈМБГ), адресу и потпис кандидата.Уз пријаву на јавни конкурс потребно је да кандидат достави личну и радну биографију као и програм унапређења рада суда.

Пријава на јавни конкурс за избор председника суда подноси се Високом савету судства, у року од 15 дана од дана објављивања јавног конкурса у Службеном гласнику Републике Србије.

Неблаговремену, недозвољену и непотпуну пријаву комисија одбацује решењем.

Пријаве се подносе Високом савету судства, Београд, ул. Ресавска бр. 42, са назнаком: Јавни конкурс за избор председника суда.

Последњи дан за подношење пријава је 14. март 2024. године